Högt tryck på Södertälje sjukhus “Många som besöker akuten”

Akutmottagningen i Södertälje. Bild: Södertälje Sjukhus

I tisdags gick Södertälje sjukhus ut med ett pressmeddelande om att akuten i Södertälje har ett ovanligt högt tryckt.

– Vi är fortfarande i en pandemi, och även om situationen denna gång inte beror på covid-19 behöver vi fortsätta vårt arbete med att minimera risken för smittspridning, säger Lena Sunnermalm, chefläkare på Södertälje sjukhus på hemsidan.

Lena Sunnermalm, chefläkare på Södertälje sjukhus. Bild: Södertälje sjukhus

Det ovanligt höga trycket på akuten i Södertälje har medfört långa väntetider och risk för trängsel på Akutmottagningen. Befintliga patienter som finns på mottagningen hinner inte skrivas ut i den takt som behövs för att göra plats för nya patienter.

I samma veva som sjukhusets akutmottagning är ovanligt hög, är sjukhusets mitt i semestertider som leder till mindre vårdplatser för att bland annat möjliggöra återhämtning för personalen.

I samband med detta så meddelar Sjukhuset att det i nuläget inte finns plats för medföljande till Akutmottagningen. Södertälje sjukhus rekommenderar även att allmänheten ringer 1177 för att få råd om var man ska söka vård för att minimera trängsel och platser till de akut behövande.

– Vi befinner oss i ett svårt läge, säger Lena Sunnermalm på sjukhusets hemsida.