Nya uteserveringen på torget – 270 kvm och cirka 100 sittplatser

Förra året påbörjade Södertälje kommun en satsning på stora torget, en satsning som inkluderade en stor uteservering på 270 kvm och 80-100 sittplatser. Kommunen vill göra stora torget till en mer inbjudande och levande plats och förra året gjordes det fint med nya flyttbara bord och sittplatser, fasta bänkar, cykelställ och fina planteringar.

Den uteservering som var beräknad att vara på plats förra sommaren har dröjt och förväntas avvika från den ursprungliga planen, meddelas det nu på kommunens hemsida. På grund av försenade leveranser, som bland annat markiser, så kommer det att startas i en mindre skala i år.

Såhär är uteserveringen tänkt att se ut. Foto / Skiss : Södertälje kommun

Uteserveringen kommer att bestå av en tillfällig köksdel, parasoller istället för markiser och man öppnar upp i en mindre skala än planerat. Men nya ägaren är, trots sena leveranser, väldigt positiv och ser fram emot att starta upp verksamheten i sommar.

– Det känns jättebra att starta restaurangverksamhet i Södertälje, min hemstad, säger han till Södertälje kommun.

Här på stora torget ska den nya uteserveringen placeras

En tanke om “Nya uteserveringen på torget – 270 kvm och cirka 100 sittplatser

  1. Pingback: BILDEXTRA: Nu byggs uteserveringen på Stora torget – Telgenytt

Comments are closed.