Stal från matbutik – Slog förföljare

Det var igår vid 15.20-tiden som en person stal från en central matbutik i Södertälje och blev våldsam mot en person som förföljde honom. När han upptäckte att han blev förföljd vända han sig om och grep sig på förföljaren. Men två förbipasseranden som upptäckte händelsen ingrep och höll fast mannen i väntan till polisen kom till platsen.

Polisen var snabbt på plats och kunde gripandet mannen som är misstänkt för ringa stöld och även misstänkt för misshandel samt försök till misshandel. Han tog togs med till stationen för vidare förhör och enligt polisen behövde inte ambulansen inte tillkallas

Vid 22.30 på kvällen ändrade polisen brottsrubriceringen från försök till misshandel till försök till grov misshandel. Åklagare beslutade även anhålla mannen på sannolika skäl misstänkt för försök till grov misshandel.