Boel Godner om Stefan Löfvens återkomst “Ser ljust på framtiden”

Under onsdagen hölls en omröstning i Riksdagen om att välja Stefan Löfven som statsminister.

För att godkännas av riksdagen krävdes att Löfven inte hade 175 eller fler röster emot sig. Det hade han inte och behöll därmed förtroendet och valdes till Sveriges statsminister.

Telgenytt har varit i kontakt med Boel Godner som är kommunstyrelsens ordförande och gruppledare för Socialdemokraterna i Södertälje som ser ljust på framtiden.

Hur känns det för er här i Södertälje att Stefan Löfven behåller förtroendet och blev omvald ?

Det känns bra. Det är en svår uppgift att vara statsminister i det stökiga parlamentariska läge som Sverige befinner sig i men Stefan Löfven har visat att det ändå är möjligt att styra.

Var det här resultatet väntat?

Ja, partierna var i ett tidigt skede tydliga med hur de skulle ställa sig i en statsministeromröstning. Det gick att räkna ut att de som var emot Stefan Löfven inte hade tillräckligt många mandat i riksdagen.

Hur påverkade det er när han missförtroendeförklarades den 21 juni?

Det påverkade inte oss lokalt så mycket. I alla situationer där politiken ser ut att handla om ett spel där partierna vill skada varandra istället för om sakfrågor riskerar dock förtroendet för politik i allmänhet att minska. Det är bra att processen gick snabbt så att vi kan återgå till de viktiga politiska diskussionerna om Sveriges framtid.

Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande och gruppledare för Socialdemokraterna.

Hur ser ni på framtiden och inför valet 2022?

Jag ser ljust på framtiden. Södertälje är en fin och trevlig stad där det mesta går bättre och bättre. Men det finns också riktigt svåra frågor att hantera här hos oss. Det gör vi i Södertäljepolitiken varje dag, inte sällan tillsammans över block- och partigränser.
Jag tror att det blir en mycket tuff valrörelse både lokalt och nationellt. Jag och mitt parti kommer inte att delta i smutskastningskampanjer eller osakliga debatter. Vi kommer i första hand att prata om vår politik för ett tryggt och jämlikt samhälle för att söka förtroende hos väljarna att få vara med och styra även efter nästa val.