Insändare: Varför ska en P-bot vara så dyr?

Jag tycker inte att det är ok att en parkeringsanmärkning ska vara så himla dyr.

Jag parkerade som en riktigt klantskalle, vid ett bostadsområde, en söndag för att hämta en sak jag glömde hemma och var borta i 4-5 minuter. Jag står för mitt misstag.

Men vi är inte mer än människor och ibland är vi stressade eller har bråttom, vilket resulterar i att vi gör ogenomtänkta beslut. Men jag ska inte behöva känna mig rånad för det. Varför i hela friden ska en P-bot kosta hela 1300 kronor när jag står lite felparkerad? 

Det är ett belopp på ungefär 4-5% av medelinkomsttagares månadslön. Det är inte ok.

Jag vill gärna veta, hur baserar Södertälje kommun dessa belopp på?

Simon

Hej Simon! Telgenytt har varit i kontakt med Södertälje kommun som informerar att det är den tekniska nämnden i kommunen som reglerar priserna på hur stor en betalningsanmärkning ska vara. En betalningsanmärkning kan alltså variera från kommun till kommun.

Tekniska nämnden var tyvärr inte inne på kontoret just den tidpunkten vi sökte dem, men du kan alltid kontakta Södertälje kommun om du vill fördjupa dig mer i frågan. / Telgenytt.se

En tanke om “Insändare: Varför ska en P-bot vara så dyr?

  1. Pingback: Parkeringsanmärkningar utfärdade utan lagligt stöd – Se om du är drabbad – Telgenytt

Comments are closed.