JUST NU: Södertäljeledare dömda till långa fängelsestraff

BILD: POLISEN

Idag kom domen mot nätverksledaren i Södertälje och Västerås i Encrochattmålet.

Det var förra året som fransk polis lyckades knäcka krypterade Encrocatt. Med hjälp av fransk polis kunde svenska polisen ta sig in och lyckades gripa flera högt uppsatta inom den kriminella världen.

29 åringen som polisen pekar ut som ledare för nätverket i Södertälje blev dömd idag till 5 år och två månaders fängelse.

29 åringen döms för Försök till grovt narkotikabrott och Grovt narkotikabrott, men frias för Synnerligen grovt vapenbrott och Anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse. Den sistnämna han frias för har har med bilsprängningen i Ronna den 30 april förra året.

Även en 35 åring Södertäljebo döms tills fängelse. Han dömdes inte för länge sen i ett annat mål och fick fängelse för grovt vapenbrott när han ska ha grävt ner en pistol i skogen vi Mälarbadet i maj förra året. Nu döms han i ett ytterligare mål för synnerligen grova narkotikabrott, påföljden blev ytterligare fyra år och åtta månaders fängelse.

Tillsammans ska 29-åringen och 35-åringne enligt polisen ha styrt narkotikahandeln i Södertälje under en längre period.

I samma mål dömdes även en 35 åring man, bosatt i Västerås, för grova narkotikabrott och för anstiftan till mord. Ansftian till mord gäller mordförsöket i Bårstaberget 14 maj 2020.

En tanke om “JUST NU: Södertäljeledare dömda till långa fängelsestraff

  1. Pingback: Södertäljeledaren dömd i ännu ett mål – Telgenytt

Comments are closed.