Jack Melkemichel ”Liten delseger” – Ledarens advokat efter domen

Det var tidigt på måndagsmorgonen som domen föll mot flera inom den så kallade Södertäljenätverket.

Domen mot ledaren hamnade på 5 år och 2 månader, plus de fyra år som han har kvar från sin villkorliga frigivning sedan tidigare. Totalt sett blir det hela 9 år i fängelse för den pekade ledaren.

29-åringens försvarsadvokat, Jack Melkemichel, ser domen som en liten delseger och sitter just nu och analyserar den omfattande domen väldigt noggrant tillsammans med sin huvudman.

Din klient döms för tre fall av grovt narkotikabrott och två fall av försök till grovt narkotikabrott. Hur ser du på domen som kommit, är du missnöjd med domen?

Ser man till helheten så frias han ändå från 13 andra grova brott. Av den anledningen och mot vad åklagaren åtalade och slutligen yrkade mot honom så är det här en liten delseger, förklarar 29-åringens advokat Jack Melkemichel.

Betyder det att ni är nöjda med beslutet?

Vi har från första början haft en klar inriktning, vilket har varit en helt frikännande dom. Så det här är inte hela vägen ut, vi har fortfarande mål vi vill uppnå.

Betyder det här att ni kommer ni överklaga domen?

Nu har vi tre veckor på oss att analysera domen och därifrån se hur vi ska fortsätta med handläggningen kring detta, avslutar Jack Melkemichel.

Om tre veckor måste överklagandet in och om försvarssidan väljer att överklaga domen återstår att se.

Bild: Södertälje Tingsrätt/Sveriges Domstolar

En tanke om “Jack Melkemichel ”Liten delseger” – Ledarens advokat efter domen

  1. Pingback: Södertäljeledaren dömd i ännu ett mål – Telgenytt

Comments are closed.