19 åringen Kevin Makota om comebacken i Tyskland “Gör det jag älskar”

19 åriga Kevin Makota Ström, från Nykvarns Brottarförening, representerade Sverige under Europa Mästerskapet den 28 juni i Dortmund, Tyskland. Turnerignen i Dormund var hans 31:e landslagsuppdrag i den blågula dressen.

Kevin som tävlade i 70 kilos klassen vann mot Albanien och mot Spanien, men förlorade mot en välmeriterad Georgier.

– Hade en riktigt tuff lottning med Europamästaren från Ryssland, Världsmästaren från Azerbajdzjan och även andra tuffa världsledande nationer som Armenien, Ukraina och Bulgarien på min sida av lottningen.

Bland annat lyckades 19-åringen, efter en långdragen ryggskada, komma före europamästern från Ryssland och Tysklands EM-bronsmedaljör. Han lyckades komma på en 7:e plats av totalt 23 deltagare i tävlingens största viklass. Men det var inte många som blev förvånade över 19 åringens starka comback.

Kevin Makota tillhör nämligen toppskitet i världen. Han kommer från en känd kampsports familj som innehar titlar som VM guldmedaljör, EM guldmedaljör, NM guldmedaljör, SM guldmedaljör i brottning samt boxning. Det bevisade han vid senaste Ungdoms VM med sin 4:e plats genom att slå stornationerna Japan, Kina och Israel.

– Det känns grymt att få göra det man älskar igen.

Kevin Makota från Nykvarns Brottarförening.

En tanke om “19 åringen Kevin Makota om comebacken i Tyskland “Gör det jag älskar”

  1. Pingback: Kevin Makota Ström uttagen till junior-VM i Ryssland – Kan skriva historia – Telgenytt

Comments are closed.