It-attack mot Coop – alla butiker hålls stängda

Bild: Coop pressbild

Det var igår vid 19 tiden som Coop blev it-attackerade och hela kassasystem havererade.

Haveriet som uppstod vid 19-tiden igår gäller bemannade kassor och självbetalningskassorna och har under lördagen inte åtgärdats. Enligt Coop så är inte alla butiker drabbade, men företaget går ut med rekommendation till alla sina 800 butiker i hela Sverige att hålla stängt.

– Vi vet nu att störningen har uppstått för att en leverantör till oss har drabbats av en it-attack. Vår uppfattning är att attacken inte är riktad mot oss på Coop, men vi har drabbats då det här systemet har attackerats, säger Therese Knapp, presstalesperson för Coop till svt.

Therese Knapp, presstalesperson för Coop

Coop i Södertälje var en av dessa butiker som havererade där kunder inte kunde betala för sina varor. Varken anställda eller kunder hade någon aning om vad som vad som pågick. Kort där efter så stängdes Södertäljebutiken och under lördagen har den fortfarande stängt

En tanke om “It-attack mot Coop – alla butiker hålls stängda

  1. Pingback: JUST NU: Gruppen bakom IT-attacken mot Coop – Kräver 598 miljoner kronor i Bitcoin – Telgenytt

Comments are closed.