Explosion i Bårsta – Bombtekniker på plats

Det var strax efter 01-tiden natten till söndagen som flera inringade larmade polisen till Bårsta med anledning av en kraftig explosion.

Polisen är just nu på plats för att jobba med vittnesuppgifter och ta reda på vad som egentligen har hänt. Enligt poliserna som kom fram till platsen uppger att det är glassplitter överallt, men det finns inga uppgifter om hur stort skadorna är. Platsen är avspärrad och vad som ligger bakom dådet är ännu oklart. Det är också oklart om explosionen har någon koppling till kriminell verksamhet.

– Det var flera inringare som hade hört en kraftig smäll och när vi kommer till platsen så konstaterar vi att det har varit en detonation i anslutning till en bostad i ett radhusområde. Platsen var full av glassplitter, men i övrigt finns just nu inga uppgifter om hur omfattande de materiella skadorna är. Vi har inte heller påträffat någon skadad person, berättar Bryngelsson.

– Vi har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott och mordförsök, säger Anders Bryngelsson, presstalesman vid polisen.

Fler polispatruller finns i området och jobbar med att ta upp vittnesuppgifter. Brottsplatsen är avspärrad och vad som ligger bakom dådet är oklart. Det är också oklart om explosionen har någon koppling till kriminell verksamhet.

– Vi kommer utreda vem, eller vilka som har gjort det, och varför, säger polisens presstalesperson Towe Hägg. Ingen person ska vara skadad, enligt Hägg.

Artiklen uppdateras: