Historisk uppvisning för Gokart – Världsmästaren Lennart Bohlin väntas besöka Tuvängen

Gokart, en populär sport som har körts sedan 1960-talet i Sverige. Här är det förare i alla åldrar och Tuvängen i Södertälje är en av Sveriges populäraste anläggning.

Varje år, i början på juli, hålls en historisk uppvisning för gokartar i Tuvängen. Hit kommer ett gäng som renoverat gokartar från 1960-talet till 1990-talet för att samlas för uppvisning och åkning i Tuvängen.

Nu är det dags för årets träff igen. Förare som renoverat gokartar kommer att mötas upp och träffas i Tuvängen 3-4 juli i Södertälje för att uppvisningsköra och träffas. 

Uppvisningen i Tuvängen

– I en hel helg kommer folk att vistats i området för att umgås, visa upp sina gokarts, åka lite om dagarna, äta lunch och grilla ihop, så det ska bli väldigt kul säger Jimmy Winkler som är en av de ansvariga på Tuvängen.

Men i år är situationen, som med allt annat, lite annorlunda mot hur det annars brukar vara. Vanligtvis är det många besökare som kommer hit för att titta på, men i år så förhåller man sig till restriktionerna och därför valt att bland annat inte hålla öppet för allmänheten.

En person som anmält att han kommer komma är världsmästaren Lennart Bohlin och hans besök uppskattas av väldig många.

– Vi är väldigt glada att han kommer komma och ser väldigt fram emot den helgen, säger Jimmy Winkler.