Drop-in-provtagning pausas

Det var i januari i år som Region Stockholm startade en mobil provtagningsenhet för covid-19 som uppskattats av allmänheten. Efter att Region Stockholm utökade insatsen i mars har regionen hittills genomfört 27 800 PCR-tester vid de mobila enheterna på 15 platser i länet.

Men nu har region Stockholm valt att pausa drop-in-provtagningar för covid-19 på samtliga mobila enheter i länet. Anledningen är att smittspridningen minskat markant som i sin tur minskat efterfrågan på provtagning, samtidigt som vaccinationsgraden ökar. 

– Från och med den 27 juni pausar vi insatsen med mobila provtagningsenheter eftersom smittläget förbättrats, säger chefsläkaren Elda Sparrelid.

Region Stockholm pausar bara drop-in-provtagning, vilket betyder att beredskapen finns om ett snabbt återinförande behövs.