Nykvarns kommun avråder från bad i Hökmossen “Bajsbakterier i vattnet”

Nykvarns miljöavdelningen avråder nu bad i Hökmossen efter att man i måndags gjorde tester som visar att vattnet visar förhöjda halter av bajsbakterier.

– Det är svårt att säga vad som har gjort vattnet otjänligt. Det kan vara ett enskilt avlopp som har bräddat eller gödning från lantbruk som spolats ut i sjön av regnet. Det kan också hända att avföring från fåglar har förorenat vattenprovet, säger miljöinspektören Amanda Vitalisson på Nykvarns hemsida.

Nykvarns kommun har informerat att nya prover ska tas, men att det fram tills dess avråds helt från bad. Samtidigt informeras det på hemsidan att vattnet i Taxinge, Sundsvik och vid Lövnäsbadet är ok att bada i.

En tanke om “Nykvarns kommun avråder från bad i Hökmossen “Bajsbakterier i vattnet”

  1. Pingback: Telgenytt

Comments are closed.