Senaste nytt: 16-17 åringar erbjuds att ta vaccin

Idag gick FHM ut med att vaccin ska erbjudas till 16- och 17-åringar.

– Skolans betydelse har blivit tydligt för alla under pandemin. Det är en plats där man har vänner och sammanhang. Men också en plats där man omgärdas av tydliga rutiner som är viktigt för att barn och unga ska må bra, säger Utbildningsministern Anna Ekström

Generaldirektören, Johan Carlson, meddelade att den positiva utvecklingen som vi ser av att använda säkra vacciner ser vi även i flera länder. Därför har ett beslut fattats att ungdomar som är 16–17 år ska omfattas av vaccinationsprogrammet.

FHM meddelar även att inga biverkningspotential tyder på att det finns anledning att tro att det skulle kunna orsaka allvarliga biverkningar för ungdomar, likt narkolepsin efter svininfluensa-vaccineringen.