Klinik i Södertälje – Misstänks ha utfärdat falska Covid-tester

Över 100 000 personer kan vara drabbade i en omfattande härva med att falska PCR-test.Covidintyg har utfärdats av Doktorgruppen utan att proven analyserats, skriver Aftonbladet.

Doktorgruppen som finns på flera platser i Stockholmsområdet, bland annat Södertälje, misstänks för att ha blåst uppemot 100 000 människor för falska intyg. Doktorgruppen har på flera håll erbjudit pcr-tester och reseintyg för cirka 1 500 kronor styck och erbjöd snabba svar inom ett par timmar för den som behövde reseintyg.

I ett av bolagen ska det ha omsatts under 2019 43,8 miljoner kronor.

Nu rapporterar flera medier att polisen gjort ett tillslag i flera kontor i bland annat Stockholm, Västerås, Göteborg och Södertälje. Polisen ska vid tillslagen ha mötts av köande människor för att få sina reseintyg, men inne i lokalerna har det varit i princip tomma lokaler som polisen tagit sig in i.

Det har varit princip bortstädad på flera av adresserna. Bara spår av att provtagningsverksamhet bedrivits och provtagningsmaterial ska ha funnits kvar, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polisen misstänker sex personer, varav tre är anhålla i sin frånvaro.