Alexander Wikner och projektet Mötesplatsen Södertälje “Trygg och positiv mötesplats för unga”

Det är en fartfylld måndag med massvis med aktiviteter vid Ronnaskolan när Alexander Wikner, barn- och ungdomssportchef i SBBK, tar emot Telgenytt.

Alexander Wikner har i samverkan med andra aktörer gått ihop för att sysselsätta ungdomar och Telgenytt kan vittna om att det skapats ett lyckat koncept. Här spelas det basket, volleyboll, vissa ungdomar får testa på att åka på en segway och det verkligen lyser om barnen som är på plats.

Alexander Wikner

– Normalt kör vi i Täljehallen, men känner att vi gärna kommer ut lite mer. Vi vill gärna komma närmare barn och ungdomar och det känns riktigt bra idag med tanke på att så många har kommit hit, berättar Alexander för Telgenytt.

Här har Alexander tillsammans med SBBK, Södertälje Futsal Club, Idrott utan gränser och Jam dansstudio flätat ihop ledare och olika sponsorer. Sponsorer från bland annat Ung Fritid, Telge, Södertälje City, Destination Södertälje, Södertälje kommun och skapat den gemensamma nämnaren, Mötesplatsen.

Ledarna Martin Lundberg, Jimmy Afram och Tiglath Tasci

Vi kommer ha 10-15 ledare på plats och satt ett tak på ungefär 100 ungdomar samtidigt för hålla oss till rekommenderade restriktioner.

– Vårt mål är att skapa en positiv mötesplats för barn och ungdomar och vi får väldigt mycket positiva reaktioner från omgivningen. Sedan hoppas vi fånga Södertälje kommuns och andras uppmärksamhet, så att vi kan starta en verksamhet som är mer löpande.

Under sommarlovet kommer Alexander tillsammans med alla aktörer från, Mötesplatsen Södertälje, verka i fem olika områden i 6 veckor, v.24- 29.

Josef Hanna från Ung Fritid

– Ung Fritid är här alla sex veckor. Idag är vi här i Ronna, tisdagar i Geneta, onsdagar Lina Hage, torsdagar i Brunnsäng och fredagar är vi i Hovsjö. Vi vill gärna ha lite kontinuitet så att ungdomarna har koll och hittar tillbaka.
Våran målgrupp är 13-18 år, så det känns riktigt bra att se så många unga här, berättar Josef Hanna

– Jag här med en dansare från Jam Dansstudio och ledare från Parkour och vi är så glada att så många hittat hit. Vi kommer själva vara här i tre veckor, erbjuda dans och Parkour, så det ser vi fram emot säger Amanda Lind från Idrott utan gränser.

En tanke om “Alexander Wikner och projektet Mötesplatsen Södertälje “Trygg och positiv mötesplats för unga”

  1. Pingback: Svenska basketlandslaget i Södertälje “Legat på läger i Täljehallen” – Telgenytt

Comments are closed.