Polisen bekräftar: Skottlossning i Brunnsäng igår – Vittnet vittnar om obehag

Som tidigare rapporterat larmades polisen till Brunnsäng Centrum igår runt 19 tiden, med anledning av att allmänheten rapporterat höga smällar.

Senare under fredagskvällen sökte polisens hundförare igenom ett avspärrat område i anslutning till centrumet och hittade då tomhylsor. Nu bekräftar polisen att de höga smällarna som allmänheten hörde var skottlossning.

– Man anträffade tomhylsor så vi bedömer det som att det har skett en skottlossning. Det rubriceras i nuläget som grovt brott mot vapenlagen i och med att någon avlossat ett licenspliktigt vapen, Skriver Towe Hägg, polisens presstalesperson.

Polisen genomförde dörrknackning i området och det ska ha funnits vittnen som har rört sig i kretsarna.

Finns det någon kamera i området som kan vara till hjälp så är det intressant. Vi arbetar på förutsättningslöst för att se vilka som gjort det här och varför, skriver Towe Hägg, polisens presstalesperson.

– Några killar hade blivit jagade genom centrum och någon hade då skjutit efter dom.
Förra gången (i höstas) hade någon kille gömt sig inne i hemköps omklädningsrum. Mycket obehagligt för personalen och igår sköts det nära centrum där det var fullt med folk, både barn och vuxna befinner sig i området, säger ett vittne till Telgenytt.

Ingen person har gripits eller skadats i samband med skotten.