300 000 kronor extra till finska klasser ”Vi är positiva”

Utbildningsnämnden i Södertälje har nu beslutat att ge 300 000 kronor i finansiering till undervisningen på finska i Stålhamraskolan. Men föräldrarna är fortfarande lite skeptiska om vad som ska hända och menar att en oro fortfarande hänger i luften.

Elof Hansjons säger till svt att de backade tillbaka lite från vad förvaltningen hade förslagit och beslutade att rikta ett större stöd till den finskspråkiga undervisningen på skolan.

– Vi hade ett planerat möte igår som blev inställt. Kommunen menade att inga möten skulle hållas innan protokoll förs och rektorn kunde inte heller uttala sig. Slutändan är det rektorernas beslut, fördel att vi ska ha ett samråd, där vi enligt lag ska ha en inflytande, säger Jenna Laakso till Telgenytt.

Grundsynen i frågan är att dom finska klasserna ska bevaras såsom dom är nu. Finska språket skyddas, som tidigare skrivet, av flera lagar och konventioner menar Harri Salminen.

– Vi är positiva till att utbildningsnämnden beviljat extra pengar men nu är det viktigt att pengarna går till rätt saker, alltså till att klasserna blir kvar och att ytterligare pengar skjuts till om det behövs, säger Harri Salminen från Realistpartiet som är väldigt engagerad i ärendet.

Harri Salminen

En tanke om “300 000 kronor extra till finska klasser ”Vi är positiva”

  1. Pingback: Stålhamraskolan anställer lärare till finska klasserna “Väntar på svar” – Telgenytt

Comments are closed.