Här är Södertäljepolisens nya vapen mot buset på sjön

Senaste året har användningen av vattenskotrar exploderat på marknaden, men samtidigt har det rapporterats att det körs hänsynslöst på sjön runt om i länet. Bland annat vid Mälarbadet och Farstanäs som det har körts vild och alldeles för nära bryggor och badade människor.

Vattenskotrar är ett extrem snabb fordon på sjön och för att kunna lagföra fartsyndare har polisen anpassat sig och införskaffat egna vattenskotrar som uppskattas av allmänheten enormt mycket.

Tanken är att vattenskotern ska underlätta polisens kamp mot bland annat fortkörare , sjöfylleri och förhindra att illegala föremål i form av vapen eller narkotika fraktas på vattnet. Men sedan införskaffandet av vattenskotratana har Södertäljepolisen ansett att det medför komplikationer att jobba ensam på en vattenskoter.

Bild: Södertäljepolisen

Därför har Södertäljepolisen nu avskaffat vattenskotrarna och parkerat dom för gott, istället satsar Södertäljepolisen på ribbåt istället där dem kan jobba enhetligt.

– Vi tror att det är effektivare att använda båt och att det är effektivare att använda båt i verksamheten, säger Kristoffer Olofsson, regional koordinator vid Södertäljepolisen till lt. 

Polisens närvaro har skapat en lugnare tillvaro på sjön, men fortfarande anser många att det krävs hårdare åtgärder såsom åldersgräns och licens för att köra en vattenskoter.