Nya uppgifter – Fler misstänkta i fastighetshärva

Arkivbild

Som tidigare rapporterat sitter fem personer häktade, tre mäklare, en revisor och en Södertäljeföretagare, i så kallade fastighetshärvan. De häktade är misstänkta för näringspenningtvätt omkring hundra miljoner kronor.

– Vi har kollat på banktransaktioner som sträcker sig emot fem år tillbaka, säger åklagare Fredrik Sandberg till svt.

Enligt polisen har de misstänkta kopplingar till den organiserade brottsligheten i Södertälje och att fler misstänkta kan komma att häktas. Åtal för de häktade ska väckt efter årsskiftet, informerar polisen och imorgon sker en ny häktningsförhandling för de fem män som just nu sitter häktade. Beslut om att åklagaren begär att de misstänkte omhäktas eller inte återstår att se imorgon.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det inte helt ovanligt att de misstänkt släpps ur häkte även om utredningen inte är klar.

Utöver de fem män som sitter häktade, utreds nu ett flertal personer misstänkta för inblandning. Det rör sig bland annat om att de misstänkta ska ha tvättat pengar för mångmiljonbelopp åt kriminella .

– Jag har inte bestämt mig ännu, det är många faktorer som ska vägas in, som recidivfara och hur långt vi kommit i utredningen, säger Fredrik Sandberg till lt, åklagare på Ekobrottsmyndigheten.