Företag i fokus:

Södertäljes ishockeystjärna Wilma Wäng kritar på ytterligare 2 år för Djurgårdens IF

Södertäljes ishockeystjärna Wilma Wäng kritar på ytterligare 2år för Djurgårdens IF. Förra säsongen vart hon lagkapten i slutspelet som varade i 15 matcher där man till slut slogs ut av Luleå i kvartsfinalen, mn slutade med att Luleå tog hem SM guldet.
Wilma är uppväxt i Södertälje och jobbar som lärare och ser framemot att börja spela igen efter ett litet isuppehåll och ledighet.


Vi passar på att ställa några korta frågor och önskar henne lycka till från Telgenytt.

Förebild inom hockey manlig och kvinnlig och gärna varför?

Jag har ingen speciell manlig eller kvinnlig förebild inom hockey. Men jag har alltid haft min bror Calle som en förebild. Inom damhockeyn är alla mina lagkamrater mina förebilder på olika sätt, jag har lärt mig mycket av dom både på och utanför isen.

Hcp i golf?

Det var väldigt längesen jag spelade golf, men om jag inte minns helt fel så är det 11.2.

Lyssnar helst på musik?

Jag har en väldigt blandad musiksmak, men lyssnar helst på musik med lite drag i. Mycket pop och house musik.

Tar i knäböj och Bänkpress??

Knä var ett tag sen, men maxade en gång och då tog 110kg. Bänkpress är inte min favorit i gymmet, runt 50 kg. Har lite att jobba på så att säga.

Lagkapten i år?

Det är inget som är bestämt än.

Det gick bra som lagkapten förra året ni vann väl 7 raka matcher så hur känns det att vara lagkapten när allt funkar känns det som man är bidragande ?

Jag ska inte ljuga och säga att jag kände mig ganska obekväm i rollen ifrån början, men jag valde att bara vara mig själv och inte ändra på något. Men sen tror jag anledningen till att det gick bra var för att alla i laget valde att ta sin roll och kliva fram när många ledande spelare var sjuka.

När börjar säsongen ?

Inga datum är spikade än men det pratas om ca 12 september.

Hur gånger träningar du i veckan ?

Det beror lite på hur många matcher vi har, men vi brukar träna ca 4-5 pass på is. Sen har vi oftast fys i samband med dom träningarna.

Hur gammal var du när du började ?

Jag var nog 2.5 år när jag för första gången började åka skridskor. Sen när jag var 4 år började jag på skridskoskola och vid 6 års åldern började jag på hockeyskola.

Saknar du SSK damlag ?

Nej faktiskt inte, jag trivs så otroligt bra i Djurgården och i SDHL. Om det är något jag saknar är det lagkamraterna, men inte så många som är kvar nu.

Framtidsutsikter inom hockey?

Jag är en lagspelare så i första hand så vill jag vinna ett SM-Guld med Djurgården. Men det skulle vara kul att prova på att vara med damkronorna. 

Spelat med i nåt landslag typ junior?

Jag var med lite i U18 landslaget, på bland annat finnkampen i Finland och U18 VM i Tjeckien.

Förebild golf och varför valde du ishockeyn före golfen?

Jag kan inte komma ihåg om jag hade någon speciell förebild inom golf när jag var mindre. Jag valde bort golfen när hockeyn började bli mer seriös, då fanns inte tiden för att satsa på båda sporterna. Och jag tycker att lagsporter är mycket roligare att hålla på med, jag gillar att vara social och träna med andra människor. Golfen är väldigt individuell och det passade inte mig. 

Text och fakta: ERIC GERMUNDSON

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 14 juni 2021 00:00

JUST NU: Polis avlossar varningsskott vid gripande

Polis

Arkivbild

Flera polispatruller och ambulanser har kallats till en adress i Södertälje efter att en inringare larmat om flera personer med vapenliknande föremål utanför en bostad.

På fredagskvällen rapporterades en stor polisinsats vid Ronna. Larmet inkommande strax efter 20:00 efter att personer uppmärksammats med vapenlikande föremål.

(Annonslänk)

Vid polisens ankomst uppstod en situation som resulterade i att ett varningsskott avfyrades av en polis, enligt uppgifter till Telgenytt.

– Vi fick samtal om att några rörde sig i området och ska burit på ett vapenliknande föremål. När första polispatrullen kommer till platsen ska man ha avlossats ett varningsskott, säger polisens presstalesperson till Telgenytt. 

Enligt rapporter till Telgenytt befinner sig uppemot en 10 polisbilar på platsen.

Området är nu avspärrat för teknisk undersökning och en förundersökning gällande grovt vapenbrott har inletts. Ingen ska ha kommit till skada i samband med det avlossande skottet. Enligt uppgifter till Telgenytt är två män gripna och en förundersökning gällande grovt vapenbrott är inledd.

Texten uppdateras: 

Två personer är gripna misstänkta för grovt brott mot vapenlagen och grovt vapenbrott, skriver polisen på deras hemsida.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 21:10
Senast uppdaterad: 26 april 2024 22:37

Ishockeystjärna från Södertälje dömd för bidragsbrott

SSK

Arkivbild

En välkänd ishockeyspelare, med en imponerande karriär från Södertälje SK till internationella arenor inklusive NHL och SHL, har dömts för bidragsbrott.

Under mars månad ställdes en SSK-fostrad stjärna, känd både nationellt och internationellt för sina bedrifter med Södertälje SK, inför rätta för misstankar om bidragsbrott.

Enligt domen har han lämnat felaktiga uppgifter till Försäkringskassan vilket resulterade i en utbetalning av nästan 67 000 kronor för mycket i föräldrapenning under perioden 2020-2021. Pengarna erhölls trots att han arbetade samtidigt som han fick föräldrapenning för vård av sjukt barn.

Straffet för brottet blev en villkorlig dom samt 60 dagsböter på totalt 30 000 kronor. Brottsligheten, som i tingsrätten klassificerades som 11 fall av bidragsbrott och 3 fall av ringa bidragsbrott, begicks under tiden då spelaren aktivt deltog i en SHL-klubb. Trots anklagelserna har mannen förnekat uppsåt och hävdat att han trodde att han hade rätt till föräldrapenning då han inte var sysselsatt på annat håll.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 17:41
Senast uppdaterad: 26 april 2024 17:41

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors