Sommar på Torekällberget ” Vi är här varje söndag”

Christina Lindskog och Tord Hansén

Vill du ha en mysig söndag med familjen, någon vän eller bara vara för dig själv och njuta av en härlig miljö för att komma från pulsen nere på stan?

Då rekommenderar Telgenytt att besöka Christina Lindskog , Tord Hansén och Kulturhistoriska föreningen på Torekällberget. En förening som startades för 102 år sedan.

Varje söndag kan ni nämligen besöka kulturhistoriska föreningen på Torekällberget mellan 11:00-16:00, fram till och med 14/8. Därefter hittar ni föreningen Wendela Hebbes hus i september och året ut på eftermiddagarna.

Här säljs det kulturhistoriska böcker, skrifter, kringelgummor och annat som inte finns att hitta på andra platser, berättar Maud Nilsson för Telgenytt.

Tord Hansén till höger

“En vykortsvandring i Södertälje”, “Södertälje i förvandling”, “Under badortsepoken” och “En vykortsvandring längs Södertälje kanal”. Här kan du titta Södertälje i backspegeln och hitta ett 20-tal andra böcker. 

– Föreningens syfte är att sprida kunskap om Södertäljes historia och utge kulturhistoriska skrifter. Vi delar även ut stipendier och samverkar med andra kulturföreningar bl.a med föredrag och guidningar på kulturhistoriska platser, säger Maud Nillson på Kulturhistoriska förening

– Vi kommer också att ha föredrag med ex. vis en bokrelease med en Södertäljeförfattarinna Ingrid Sjökvist. I december har vi för 10:e året Levande julkalender på lördagarna, då erbjuder vi Södertäljeborna ett kort program med tal och musik på centrala platser i Södertälje. Ett avbrott i julruschen