Hemska scenarion när våra grannländer spelade mot varandra i Fotbolls-EM

För den som satt framför skärmen och följde matchen mellan Danmark och Finland fick se matchen avbrytas då danske spelaren, Christian Eriksen, kollapsa på plan. 29 åringen kollapsande inför miljontals tittare och har skapar stora rubriker världens över. Nu hyllas lagkamraten och vännen, Simon Kjaers blixtsnabba reaktion.

Simon Kjaer var blixtsnabb på att kalla läkarhjälp och såg sedan till att frigöra luftvägarna efter bästa vännens kollaps. Därefter såg han till att bilda en mänsklig mur runt sin liggande lagkamrat och tröstade även Christians fru samtidigt som hjärt- och lungräddningen pågick, skriver Aftonbladet 

Matchen slutade med förlust för Danmark och Finland visade respekt genom att hålla tillbaka med glädjescenerna efter vinsten. Både spelare och ledare inom den Danska truppen var förkrossade över händelsen och avböjde alla intervjuer efter matchen.

Lagkaptenen Simon Kjaer

Nu hyllas dansken, Simon Kjaer, världen över för sitt snabba agerande. Han benämns som en hjälte och skyddsängel på sociala medier och tidningar världen över hyllar hans ledarskap. ”Mästerskapet har redan fått sin hjälte i Simon Kjaer” skriver engelska Daily Mail.

Christian Eriksen är fortfarande inlagd på sjukhus men enligt flera medieuppgifter rapporterar att han är är på bättringsvägen och är vaken.