Södertälje sjukhus återgår till normalläge “-Återta den framskjutna vården”

Under gårdagen gick Södertälje sjukhus ut med att de slutar publicera veckovis uppdateringar av antalet Covid-19 patienter. Detta möjliggörs då antalet insjukna i Covid-19 som är i behov av sjukvård minskat. Sjukhuset meddelar dock att de fortfarande är i behov av vårdplatser för Covid-19 patienter.

–  Nu hoppas jag att vi kan få vara kvar i ett normalläge för att dels först och främst återhämta oss som är det absolut viktigaste just nu, dels efter sommaren starta det viktiga arbetet att återta den framskjutna vården, säger vd Christophe Pedroletti.

Sjukhuset har varit i förhöjd beredskap i 11 månader sedan början av mars 2020 och det förhöjda beredskapsläget har inneburit en centraliserad styrning verksamheten, informerar Södertälje sjukhus.