“Vi hade så kul på Dalparken”

Studenten är en sak som alla unga förväntar sig. Studenten är den stund man märker att man verkligen har blivit vuxen.
Men vi studenter får inte bli vuxna riktigt än.

Varför blev media, Södertälje kommun och polisen så himla förvånade över att studenterna valde att göra utspringet på en annan plats än skolans anvisade område?

Trodde media, Södertälje kommun och polisen att det var en hemlig operation från studenterna, en operation där alla familjer var inblandade?

Då ska jag berätta sanningen lite kort. Studenterna hade planerat ”utspringet” och samlingen på Dalparken. Nära och kära informerades om mötesplatsen denna soliga dag och informationen var inte hemligt. Vissa lärare kände även till studenternas planerade ”kupp”.

Media, Södertälje kommun och polisen målade upp oss studenter som ett gäng rebeller som opererade i krypterade Encro chattar. Nej, vi vägrar helt enkelt att vara begränsade och ville fira vår dag ordentligt.

Vi studenter känner oss som laboratorier råttor som ska följa anvisade vägar hela tiden, vi är trötta och utmattade efter all kritik.

En sak som media, Södertälje kommun och polisen borde diskutera är istället: Hur hamnade 100-tals studenter sittandes på fönsterkanten i bilar där förarna gasar på som rallyförare? Studenter förbjöds att åka flak med sina klasskamrater som de ständigt umgås med och hamna istället i livsfarliga situationer. Förare gasade på när unga studenter hängde ut med hela kroppen genom fönsterrutan. Det är bara ren tur att ingen skadades. Fokusera på det istället för att oroa er om var vi firade.
Att det gick lite överstyr är inget jag försvarar självklart. Men vi hade så kul på Dalparken.

Stort grattis ännu en gång till alla mina studentvänner, vi ses på arbetsförmedlingen.

Mvh / En nöjd student.