Södertäljeprofilen Tomas Kaya med nytt projekt och ny singel ”- Helt galet”

Södertäljeprofilen Tomas Kayas rivstartade sin karriär i tv4s underhållningsprogram Idol 2017. Sedan dess har han släppts 9 singlar, agerat förband till Molly Sandén och Imenella, samarbetat med stora artister som Bishara, Amadeus samt planerat samarbete med Andreas Lundstedt från gruppen Alcazar.

Men nu fortsätter Tomas Kaya sin resa i genren Svenskpop på egen hand. Idag släpper han sin nya singel ”Övergiven” som blir hans tionde singel och Telgenytt är först ut med att skriva om nyheten.

– Va kul att ni uppmärksammar det här. Låten Övergiven en berörande ballad som vuxit ut ur kontinuerliga samtal med min terapeut, så för mig har den här låten stor betydelse, berättar Tomas Kaya för Telgenytt.

Olika tillfällen där han tillsammans med sin terapeut, djupdykt i barndomstrauman av mammans känslomässiga och fysiska övergivenhet av honom som barn. En barndom där pappan som alkoholist var under samma tak men ändå frånvarande i sin roll.

– Jag grät floder och påbörjade processen av att våga känna det jag hela livet lagt locket på. Tog itu med självrespekten som jag tappade helt och lögnen om att jag var någon man bör överge.

En historia fylld utav trauman där Tomas vuxit upp som ett maskrosbarn i en dysfunktionell familj, speglar hans texter idag.

– Det var min identitet. Inte undra på att min psykiska ohälsa eskalerade, musiken var vägen ut, berättar han.

Tillsammans med 11 terapeuter och flera olika företag, har Tomas också skapat “Projekt Övergiven” där hans följare på sociala medier får chansen att boka in en gratis session med en terapeut. Ett projekt som skapat ringar i vattnet och fler terapeuter ansluter sig.

– Det här är helt galet, det här förväntade jag mig inte alls säger han. Jag känner mig riktigt tacksam att man tar frågan på allvar. 

Det hela handlar om att jag vill kunna stötta folk i deras resa till att läka och hitta sig själva. Ett unikt projekt där människor konkret kan få stöd.

Nya singeln “Övergiven” är en anthem för alla som kämpar med psykisk ohälsa. 

Den Newkid-influerade balladen griper tag i själen och lämnar ingen oberörd. 

Lyssna på nya singeln här.