Företag i fokus:

Långa väntetid för passbokning ”Behovet och viljan att resa ökar”

Du som vill ansöka om pass inför sommarens resa, kan även boka tid för pass i andra delar av Sverige. Ska du inte resa i närtid kan du gärna vänta med din passbokning till efter högsäsongen.

Kötiderna är nu långa i Stockholms län för att boka tid för ansökan om pass inför sommarresan. Alla passexpeditioner gör allt de kan för att möta behovet av bokningsbara tider. Tiderna släpps löpande i länet, men innan restriktionerna lättar är det svårt att möta inflödet med ansökningar om pass, säger Sandra Karman regional samordnare för pass.

På grund av pandemin hade region Stockholm i slutet av mars, utfärdat cirka 45 procent färre (motsvarar cirka 270 000) pass jämfört med förgående år. Då informerade polisen medborgare i Stockholms län och på Gotland att söka pass och nationellt id-kort i god tid om de ska resa under 2021, för att slippa långa väntetider.

– Nu i juni ser vi att läget är förändrat, där många av tiderna i Stockholms län har blivit uppbokade, dels i takt med att behovet och viljan att resa ökar och fler blir vaccinerade, dels efter vår externa informationssatsning i april. Nationellt kan man se att det ökade flödet främst är i storstadsregionerna, säger Sandra Karman.                   

Under våren har två stationer öppnat upp för utlämning av pass; på Vällingby polisstation och Södermalm polisstation. Det här menar Sandra Karman har god inverkan på regionens passhantering:

– Internt innebär det en lättnad då vi får en större spridning i regionen var medborgarna kan hämta ut pass. Då minskas även flödet på de expeditioner där vi tar emot ansökan, där de kan släppa fler bokningsbara tider om färre hämtar ut sina pass. Externt så är det självklart en bra service att medborgarna har fler expeditioner som urval kring var de vill hämta sitt pass.

Idag den 8 juni går en film ut i sociala medier där budskapen till medborgarna främst är att det är möjligt att boka tid för att ansöka om och hämta ut pass i hela Sverige, samt vänta med att ansöka om pass om de inte ska resa i närtid.

– Har du svårt att få en tid för ansökan om pass i Stockholms län uppmuntrar vi till att titta på närliggande regioner där det för närvarande inte är väntetider. Du kan också välja att hämta ut sin resehandling på någon av våra expeditioner även om du ansökt om den i en annan region, säger Sandra Karman.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 juni 2021 00:00
Senast uppdaterad: 8 juni 2021 00:00

Tidigare FN-ordförande håller tal i Södertälje

Eli

Jan Eliasson
Pressbild

Socialdemokraterna i Södertälje presenterar Jan Eliasson, med en distingerad bakgrund inom FN, som huvudtalare under årets Första maj-firande

(Annonslänk)

Södertälje ser fram emot att välkomna Jan Eliasson, en av Sveriges mest erfarna diplomater och politiker, till årets Första maj-firande. Som tidigare ordförande i FN:s generalförsamling och FN:s vice generalsekreterare förväntas Eliasson erbjuda djupgående insikter i globala frågor och framhäva vikten av internationell solidaritet och samarbete.

– Vi ser fram emot att välkomna Jan Eliasson som huvudtalare vid årets firande av arbetarrörelsens dag och är övertygade om att hans närvaro kommer att ge extra tyngd åt vårt budskap om att en mer rättvis värld för alla är möjlig, säger Johan Andersson, ordförande för Socialdemokraterna i Södertälje.

Arrangemanget stärks ytterligare av ett antal andra framstående talare, däribland Södertäljebon Sarkis Khatchadourian, som är kandidat till Europaparlamentet, samt kommunstyrelsens ordförande Boel Godner och Johan Andersson.

Deltagarna kan förvänta sig en dag fylld av inspirerande tal, musikaliska uppträdanden och gemenskap, med start i stadsparken kl. 11.30 och efterföljande program på Stora torget från kl. 11.45 där även kaffe erbjuds. Denna dag utgör en unik möjlighet för Södertäljes invånare att engagera sig i såväl lokala som globala frågor, omfamna gemensamma värderingar och fira arbetarrörelsens traditioner.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2024 18:00
Senast uppdaterad: 28 mars 2024 17:28

Väntade beskedet: HA:s poängkung lämnar SSK

Marcus Eriksson

Marcus Eriksson blev etta i Hockeyallsvenskans poängliga, som väntat lämnar han nu SSK
Foto: Shamash Oyal

Marcus Eriksson hade ett poängsnitt på över en poäng per match i grundserien. I slutspelet fick han inte det att lossna och blev poänglös i de fyra matcher som SSK spelade där.

Uppgifter har florerat i medier att Eriksson är klar för spel i SHL med Skellefteå AIK. Inget är bekräftat, i och med att SAIK fortfarande spelar SM-slutspel lär vi nog få vänta på ett sådant pressmeddelande.

Klart är i alla fall att den Norrköpingsbördige forwarden lämnar Södertälje Sportklubb. På sociala medier bekräftar klubben det som länge varit känt.

Det blir bara en säsong för honom i SSK. 38-åringen spelade 50 matcher och gjorde 59 poäng fördelade på 20 mål och 39 assist.

Eriksson är den nionde spelaren som lämnar klubben sedan A-laget blev utslagna i kvartsfinalen mot BIK Karlskoga.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2024 13:06
Senast uppdaterad: 28 mars 2024 14:12

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors