Årets första Gokart-tävling hölls i Tuvängen

Milla Sjöstrand, en av helgens tävlande.

Södertälje Kart Racing Club (SKRC) anordnade i helgen en publikfri MKR-tävling som pågick i två dagar.

Montrar och tält byggdes upp längst banan och här fick Telgenytt en familjär känsla bland alla närvarande. Några sitter på familjeläktaren, några sitter under i skuggan i teamets egna tält, andra njuter av solen i medtagna solstolar för att följa ett pågående race. MKR-tävlingen är helt publikfri, men det tycks inte vara några större konstigheter. Här är det en oerhörd avslappnad och härlig stämning.

Kommentatorn, Robert Sandin

Teodor Ödmark från Huddinge, är en av flera förare som åkt hit för att tävla.

Under lördagens race gång vann han, men för Teodor är det inte här hans verkliga fokus ligger. Han fyller snart 14 år och redan hunnit köra VM, vunnit i SM och tävlar just nu i EM som har fyra deltävlingar. Två deltävlingar har han redan kört, en i Belgien och den andra i Frankrike och snart bär det av till Italien för köra sista två.

Teodor Ödmark och syster Svea.

Teodor började köra som 7-åring och fyller 14 år i år, men redan hunnit köra VM, vunnit i SM och tävlar just nu i EM som har fyra deltävlingar. Två deltävlingar har han redan kört, en i Belgien och den andra i Frankrike och snart bär det av till Italien för köra sista två.

– Jag ska även åka på en förtävling i Spanien, Zaragoza, mellan deltävlingarna. Så först åker vi till Italien och åker en deltävling, sedan tar vi färjan över till Spanien och efter det tillbaka till Italien för att åka den sista deltävlingen, berättar Teodor för Telgenytt.

Milla Sjöstrand tog förstaplatsen i sin klass.

Årets gokart-tävling som anordnades av Södertälje Kart Racing Club är årets första, vilket gör den väldigt attraktiv. Här har förare åkt hit hela vägen från Luleå för allt delta. Men på grund av Covid-19 restriktionerna bestämde sig SKRC att begränsa antalet deltagare i år och även hålla en låg profil på sociala medier för att inte locka till sig allt för mycket publik.

– Evenemanget är helt publikfritt, så vi ville inte skriva något om det i förväg, säger John Sjöstrand som är en av de ansvariga på plats.

Saad och sonen Charbel Khoury

 Är man är nyfiken och vill börja tävla i karting, så är klubbens webbadress www.skrc.se