Poolbygge hemma hos Anders Renlund

En dag bestämde Ander sig för ett bygga atterfallshus på tomten. Händige Anders höll på med markarbetet och efter några veckors arbete så ropade han ut sin fru, Kalyani, för att stolt visa vad han åstadkommit. 

Då utbryter hans fru; – Där vill jag ha en pool istället!

Anders är en redig karl, han titta på sin fru och vänder blicken mot marken där det var tänkt att bygga ett atterfallshus, kollar på sin fru igen och bestämde sig lika snabbt att här ska det bli en Pool istället.

– Är man någorlunda händig fixar man det, säger Ander. Sen får man leja ut vissa delar, som att svetsa duken. Där fick jag ta in en specialist för att få det gjort, men annars kan man gör mycket själv. 

Nåt man bör tänka på när man planerar in poolen, är att göra en rymlig yta runt poolen så man får plats med soffa och utemöbler på trädäcket, för man tillbringar minst lika mycket tid på trädäcket som i poolen. Ett tips är att bygga pannrummet vid sidan och under trädäcket. 

Pumphuset under däck

Sen hur man bygger formen är lite upp till var och en men vår rekommendation är att lägga i en trappa i poolen, på ena kortsidan så att man lätt kan gå in. Vi valde att bygga en pool som är 8×4 meet och 1,6 meter djup, passar oss perfekt, säger Anders.

Givetvis så måste man ha till ett pooltak för att bland annat förlänga säsongen, behålla värmen i poolen och självklart att inte barn eller djur ramlar i poolen när vuxna inte är i närheten.

Svetsaren på plats.

– Vi valde att köpa poolsystem från Pahlen som är byggd på frigolitblock och ett pooltak för 165 000 kronor. Det fanns billigare modeller av pooltak, men vi kände att de värt att investera i en sådan modell, förklarar Anders

Hela bygget tog oss cirka två månader att bygga och vi är så himla nöjda med resultatet. Det blev ett riktigt lyft för hela huset och livet fick en lite lyxigare tillvaro, berättar Anders till Telgenytt.

Kalyani och sonen Jonathan njuter av poolbyget
En nöjd Anders Renlund

Text : Eric Germundsson