Tv-programmet “Efterlyst” uppmärksammade veckans mord på 39-åringen

Veckans avsnitt av Efterlyst om mördade 39 åringen så gick polisen ut om händelsen och söker nu allmänhetens hjälp för att gripa.

Under torsdagskvällen tog TV3 och Efterlyst upp det ouppklarade mordet på den 39-åringen som skedde 24 maj utan för Actic i Geneta.

BILD: EFTERLYST

I kvällens problem så berättas det att den mördade mannen misstänkts haft kopplingar till Södertäljes kriminella värld och att det spekuleras om att det kan ha med mordet att göra.
Men polisen är inte alls övertygade om det och undersöker nu alltså andra motiv.

BILD: EFTERLYST

Det var i måndags, strax innan lunch som 39-åring mannen kommer ut från Willys och möttes av en maskerad man med ett vapen. Gärningsmannen börjar då jaga 39-åringen samtidigt som han skjuter mot honom. Vid Actic, ett 10 tal meter bort så ramlar 39 åringen och blir skjuten av gärningsmannen, berättar utredningsledaren Jonas Forslund. Han skjuts när han ligger på backen och avlider på parkeringen som vid det här tillfället är full av människor.

BILD: EFTERLYST

En av vittnena ser allt som händer och följer efter gärningsmannen som flyr via en stig som leder till baksidan av Willys och det är här spåren tar slut om gärningsmannens flyktväg.

Vad motivet bakom bordet kan vara vill polisen inte gå in på, men dom teorier om att mordet kan vara kopplat till Södertälje nätverket kommer inte från polisens utredningsgrupp.

BILD: EFTERLYST

– Vi har en ganska bra bild av bakgrunden till det här och vad som har föranlett det här mordet, berättade Jonas Forslund

Då polisen tror att gärningsmannen varit på plats innan mordet, så söker dom iakttagelser från platsen från kl 08.00 till 11.00 på förmiddagen

-Det vi behöver hjälp med är vittnesuppgifter från platsen som kan hjälpa oss att hitta den här gärningsmannen, berätta utredningsledaren Forslund