Revisor och Mäklare har nu häktats

Under fredagen häktades fem personer i Södertälje misstänkta för grovt näringspenningsbrott. Det handlar om tre mäklare, en revisor samt en företagare. Flera av dem har kopplingar till en sportsatsning i Södertälje.

Tidigare i veckan greps sex personer i Södertälje misstänkta för grovt näringspenningtvätt för över 100 miljoner kronor. En av personerna släpptes och fem begärdes av åklagaren Fredrik Sandberg vid Ekobrottsmyndigheten häktade misstänkta för grovt näringspenningbrott.

Samtliga personer greps i sina hem vid Ekobrottsmyndighetens gryningsräd på tisdagsmorgonen vid 06-tiden.

Som Telgenytt berättat tidigare handlar det om tre personer som är eller har varit mäklare vid en och samma mäklarfirma i Södertälje, en revisor samt en Södertäljeföretagare.

Alla fem häktesförhandlingar ska genomföras i dag fredag. Fram till lunchtid hade två av dem hunnits med.