Sexfilmer och konflikter inom Södertäljenätverket

Inspelade sexfilmer med tjejer som sen utpressas på pengar, kan ligga bakom konflikten i Södertäljenätverket som hade kunnat sluta med mord.

Unga kvinnor medverkar till sex som sedan spelas in av gärningsmännen och utnyttjas i utpressningssyfte.

Enligt uppgift till LT ska ett antal filmer ha florerat på sociala medier. Vid vissa fall så har de utpressade vägrat betala och vid andra har utpressningarna fungerat för gärningsmännen, enligt uppgift till LT.

Enligt LTs flera oberoende källor ska vissa av dessa filmer ligga bakom den konflikt som uppstod inom Södertäljenätverket våren 2020. Men även andra handlingar relaterade till unga kvinnor kopplas till nätverkspersoner.

– Jag tror att sexfilmer var upphovet till konflikten från början, det ansågs för respektlöst mot en ung kvinna som fanns i någras närhet, säger en polis med god insyn till LT.

Konflikten ledde till bilsprängningar och ett uppskruvat läge som hade kunnat sluta med mord, menar polisen.

Södertäljepolisen kunde under våren konstatera att personer kopplade till de rivaliserande falangerna började bära skottsäkra västar och gör det fortfarande. Förövarna ska vara kända från kriminella sammanhang.

Vid ett fall betalde familjen 250 000 kronor, men filmen lades ändå ut på Snapchat. Men några anmälningar tycks inte ha gjorts till polisen.