Balkongmannen fortsatt på fri fot.

Som tidigare rapporterat har den 37-årige Södertäljebon Bobel Barqasho till 14 års fängelse för mordförsök på sin tidigare fru.

Trots att Turkiet godkänt att 37-årige Bobel Barqasho ska avtjäna sitt 14-åriga fängelsestraff för mordförsök i landet, så är han inte gripen.

– Ärendet är fortfarande under handläggning, av brevet vi fått framgår inte om han är gripen och vi försöker inte ta reda på det. Det vi jobbar på nu är att få fram ett beslut från Kriminalvården för att avsluta det hela, säger Lisa Gezelius, sektionschef på rättsenheten på Kriminalvården, till LT.

Hela den här processen beror på att Sverige och Turkiet inte utlämnar medborgare till varandra och Bobel Barqasho har dubbelt medborgarskap. Då återstår enbart överföring av verkställigheten av straffet.

Men när väl Kriminalvården gett sitt godkännande är det i det andra landet som straffet ska verkställas – även om Bobel Barqasho lyckas ta sig till Sverige efter det. Då är det fortfarande i Turkiet som verkställigheten ska ske, enligt Gezelius.