Misstänkt Olaga hot i Lina Hage

Arkiv

Det var vid 23:00 tiden som polisen fick syn på en bil i Lina Hage som sedan stoppades av polisen för kontroll. I bilen befann sig tre ungdomar i 18 års åldern. De första poliserna på plats hade även med sig hundar.

Under kontrollen tillkallades ytterligare fyra patruller på grund av att en polis känt sig hotad. En polishelikopter patrullerade och bevakade för att hjälpa kollegorna under tiden kontrollen pågick.

Enligt uppgifter till Telgenytt:

Polishelikoptern var redan på plats i Södertälje för misstänkt inbrott i närheten av händelseplatsen. Detta förklarar pådraget som polisen drog med sig under tiden den bilen kontrollerades. Vi har även fått uppgifter om att ungdomarna i bilen bar munskydd, polisen medger att just det fick de att känna sig hotade.

Ungdomarna greps på plats, men kunde senare släppas. Polisen har tagit upp en anmälan mot de tre samtliga ungdomarna i bilen för misstänkt för inbrott och olaga hot.

Polisen kunde där efter åka från platsen utan någon misstänkt